Ателие за йога и медитация

Йога център "КАЙЛАС"

Има едно място на Балканите, в малка България, място с чудна и омайна природа. Красотата и енергията на която сякаш те прониква отвътре и те прави одухотворен и силен. Сред вълшебството на планината ние последователите на Бихарската школа по йога от Ателие за йога и медитация “ Пракрити” - гр. Враца, вдъхновени от посланията на йога и нашия Гуру Парамаханса Ниранджанананда, се стремим да създадем място, където да практикуваме и следваме принципите и традициите на тази древна наука.

Тук, сред природата, с благословията на нашите учители и божественото вдъхновение пренасяме огъня на любовта и отдадеността, който носим от ашрама на Парамахамса Ниранджанананда Джи в далечна Индия и да запалим пламъка на йога в сърцата на повече и повече хора, така че в тях да покълне и се развие онази любов и състрадателност, която ни прави по-добри и по-полезни човешки същества.

Вила Кайлас е реализация на една идея за място, което да се превърне в дом на йога.Целта ни е с времето да развием това място като център за йогистки начин на живот, в който да се оформи общност на хора, посветили се на пътя на йога и духовното себеразвитие.  Това е място, на което да можете да практикувате автентична йога, такава каквато е развивана и обогатявана в хилядолетията от великите учители от миналото и настоящето.

Вилата е разположена на територия от 10,6 дка. Разполага с напълно оборудвана зала за практика от 108 квадратни метра с панорамна гледка в три посоки и просторна тераса; съблекални със санитарни възли и бани; спално помещение за 16 човека и стая за индивидуално настаняване до 3-ма души,с прилежащ санитарен възел; напълно оборудвана кухня с помещение за хранене. При нужда, можем да осигурим допълнително настаняване в палатки или в разположени в съседство с нас хижа и хотел.

Категории от блога

Избрани статии

Храненето като практика на йога

Храненето като практика на йога

Темата за храненето е ключова за много хора. Особено за тези, които се ...

2020-01-07

Накратко за петте различни клонове на йога

Накратко за петте различни клонове на йога

Преведен текст от видео със Свами Ниранджанананда “Различните форм ...

2019-07-31

Как да реагираме на злото?

Как да реагираме на злото?

Игнорирайте злото. Някои хора имат морален конфликт с това твърдение. ...

2020-07-01

Преплетените триъгълници: Символът на йога

Преплетените триъгълници: Символът на йога

Йога е навсякъде, дори в страни като Иран и Саудитска Арабия, където е ...

2019-07-23

Предстоящи събития

Празник на йога

Празник на йога

Програма: Скъпи приятели на йога, светът празнува Международн ...

19-ти до 21-ви юни

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

През цялата година

ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Вземете си ваканция с йога! Заредете се с енергия и и п ...

7-ми до 9-ти май