Ателие за йога и медитация

Йога център "КАЙЛАС"

Има едно място на Балканите, в малка България, място с чудна и омайна природа. Красотата и енергията на която сякаш те прониква отвътре и те прави одухотворен и силен. Сред вълшебството на планината ние последователите на Бихарската школа по йога от Ателие за йога и медитация “ Пракрити” - гр. Враца, вдъхновени от посланията на йога и нашия Гуру Парамаханса Ниранджанананда, се стремим да създадем място, където да практикуваме и следваме принципите и традициите на тази древна наука.

Тук, сред природата, с благословията на нашите учители и божественото вдъхновение пренасяме огъня на любовта и отдадеността, който носим от ашрама на Парамахамса Ниранджанананда Джи в далечна Индия и да запалим пламъка на йога в сърцата на повече и повече хора, така че в тях да покълне и се развие онази любов и състрадателност, която ни прави по-добри и по-полезни човешки същества.

Вила Кайлас е реализация на една идея за място, което да се превърне в дом на йога.Целта ни е с времето да развием това място като център за йогистки начин на живот, в който да се оформи общност на хора, посветили се на пътя на йога и духовното себеразвитие.  Това е място, на което да можете да практикувате автентична йога, такава каквато е развивана и обогатявана в хилядолетията от великите учители от миналото и настоящето.

Вилата е разположена на територия от 10,6 дка. Разполага с напълно оборудвана зала за практика от 108 квадратни метра с панорамна гледка в три посоки и просторна тераса; съблекални със санитарни възли и бани; спално помещение за 16 човека и стая за индивидуално настаняване до 3-ма души,с прилежащ санитарен възел; напълно оборудвана кухня с помещение за хранене. При нужда, можем да осигурим допълнително настаняване в палатки или в разположени в съседство с нас хижа и хотел.

Категории от блога

Избрани статии

Храненето като практика на йога

Храненето като практика на йога

Темата за храненето е ключова за много хора. Особено за тези, които се ...

2020-01-07

Екадаши - защо да го спазваме?

Екадаши - защо да го спазваме?

...

2019-06-13

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

ИМА ПЕТ ЯМИ. Първата яма е АХИМСА - проява на хармонич ...

2019-11-20

 Препоръки на йога за здраве и добър имунитет

Препоръки на йога за здраве и добър имунитет

Шаткарми: Правете джала нети всеки ден, особено след прибиране вечер. ...

2020-03-15

Предстоящи събития

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

месец ноември 2021

Йога за начинаещи

Йога за начинаещи

Започнете нов по-здрав и по-радостен живот с йога! Напра ...

от 12-ти до 14-ти ноември; от 19-ти до 21-ви ноември; 26-ти до 28-ми ноември