Ателие за йога и медитация

Учителите

Example image

Мариана Кърлова ( Саняси Даятма)

Запознах се с йога през пролетта на 2007 година и този ден остава незабравим за мен. Докоснах се до практика и познание към което подсъзнателно съм се стремяла в целия си житейски път до момента. В последващите месеци и годинипътят на йога стана мое ежедневно вдъхновение и начин на живот.

Йога преобрази живота ми и ме научи да се вглеждам по-задълбочено в себе си, в околните и в заобикалящия ме свят. Йога ме научи да откривам красотата и доброто навсякъде около мен, да харесвам и обичам себе си и живота, да обичам другите и да бъда съпричастна с тях. Благодарение на практиката и философията на йога всеки мой ден е изпълнен с усмивка, добро настроение и радост. Благодарение на йога се оздравих, станах по-жизнена и по-енергична, по-спокойна и балансирана, по-радостна и по-креативна. Всичко това, а и много повече, което йога ми даде, искам да споделя със вас по време на заниманията и дейностите ни в Ателие за йога "Пракрити".

Системата, по която преподавам е известна в цял свят като Сатянанда йога или Бихарска школа по йога. Тя е сред четирите официално признати йога школи в Индия. Включва: асани, пранаяма, очистващи и енергийни практики, релаксация, Йога Нидра и други медитативни практики,мантра джапа и медитация, киртан, карма йога, сева йога , раджа йога, бакти йога, сатсанг – докосване до мъдростта на духовните учители на света.

Завърших курс за инструктори по йога в Сатянанда Ашрам Хелас в Гърция. От август 2016 година съм сертифициран преподавател по йога от Международният Йога Алианс. Преминала съм през множество обучения за по-задълбочено познаване на различните аспекти на йога: Крия йога - Сатянанда йога в Италия, Свара йога - Индия, Хаван церемонии - Индия, Раджа йога - Индия.

Завърших и шест месечен курс за преподаване на медитация, воден от един от най-квалифицираните преподаватели с международно признание Свами Ведантананда, която преподава на учители по йога в цял свят от 20 години.

Преминах също и курс за преподаване на хата йога в светлината на философията на йога науката и ведическото познание.

Имам квалификация магистър по педагогика от СУ "Климент Охридски". Завърших и курс за преподаване на Йога за деца на ИСПА и прилагане на методите на йога в образованието РАИ.

Продължавам да практикувам и уча задълбочено и да навлизам все по-навътре в необятния свят на йога - науката за живота.

Ако и вие искате да надзърнете в света на йога, да преоткриете силата и енергията си, да опознаете себе си , се оздравите, да се радвате повече на ежедневието си и света, в който живеете, заповядайте при нас! Работим в малки групи. Обстановката е комфортна, спокойна и приятелска.

Категории от блога

Избрани статии

Защо йога за деца?

Защо йога за деца?

Йога (което означава обединение ) е практика на интегриране на всич ...

2019-05-23

Как да реагираме на злото?

Как да реагираме на злото?

Игнорирайте злото. Някои хора имат морален конфликт с това твърдение. ...

2020-07-01

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Някои хора подценяват йогасаните, а някои ги надценяват, така че нека ...

2019-10-15

Екадаши - защо да го спазваме?

Екадаши - защо да го спазваме?

...

2019-06-13

Предстоящи събития

Трансформираща садхана за Наваратри

Трансформираща садхана за Наваратри

Искате да трансформирате живота си – да живеете по-здравословно и ...

От 7-ми до 16-ти октомври 2021

Йога - начин на живот

Йога - начин на живот

"Най-големият урок, който трябва да научим, е урокът на живота." С ...

Датите се договарят допълнително

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

През цялата година