Ателие за йога и медитация

Учителите

Example image

Мариана Кърлова ( Саняси Даятма)

Запознах се с йога през пролетта на 2007 година и този ден остава незабравим за мен. Докоснах се до практика и познание към което подсъзнателно съм се стремяла в целия си житейски път до момента. В последващите месеци и годинипътят на йога стана мое ежедневно вдъхновение и начин на живот.

Йога преобрази живота ми и ме научи да се вглеждам по-задълбочено в себе си, в околните и в заобикалящия ме свят. Йога ме научи да откривам красотата и доброто навсякъде около мен, да харесвам и обичам себе си и живота, да обичам другите и да бъда съпричастна с тях. Благодарение на практиката и философията на йога всеки мой ден е изпълнен с усмивка, добро настроение и радост. Благодарение на йога се оздравих, станах по-жизнена и по-енергична, по-спокойна и балансирана, по-радостна и по-креативна. Всичко това, а и много повече, което йога ми даде, искам да споделя със вас по време на заниманията и дейностите ни в Ателие за йога "Пракрити".

Системата, по която преподавам е известна в цял свят като Сатянанда йога или Бихарска школа по йога. Тя е сред четирите официално признати йога школи в Индия. Включва: асани, пранаяма, очистващи и енергийни практики, релаксация, Йога Нидра и други медитативни практики,мантра джапа и медитация, киртан, карма йога, сева йога , раджа йога, бакти йога, сатсанг – докосване до мъдростта на духовните учители на света.

Завърших курс за инструктори по йога в Сатянанда Ашрам Хелас в Гърция. От август 2016 година съм сертифициран преподавател по йога от Международният Йога Алианс. Преминала съм през множество обучения за по-задълбочено познаване на различните аспекти на йога: Крия йога - Сатянанда йога в Италия, Свара йога - Индия, Хаван церемонии - Индия, Раджа йога - Индия.

Завърших и шест месечен курс за преподаване на медитация, воден от един от най-квалифицираните преподаватели с международно признание Свами Ведантананда, която преподава на учители по йога в цял свят от 20 години.

Преминах също и курс за преподаване на хата йога в светлината на философията на йога науката и ведическото познание.

Имам квалификация магистър по педагогика от СУ "Климент Охридски". Завърших и курс за преподаване на Йога за деца на ИСПА и прилагане на методите на йога в образованието РАИ.

Продължавам да практикувам и уча задълбочено и да навлизам все по-навътре в необятния свят на йога - науката за живота.

Ако и вие искате да надзърнете в света на йога, да преоткриете силата и енергията си, да опознаете себе си , се оздравите, да се радвате повече на ежедневието си и света, в който живеете, заповядайте при нас! Работим в малки групи. Обстановката е комфортна, спокойна и приятелска.

Example image

Момчил Иванов /Самарпан/

В екипа на Ателие за йога "Пракрити" съм от самото му начало, от зараждането на идеята и създаването му през есента на 2016 година, до днес.

Oт лятото на 2018 година съм сертифициран преподавател по йога от Международният Йога Алианс след като преминах курс за Инструктори по йога по системата на Свами Шивананда.

Малко след това открих красотата на преживяването и ползите от практикуването на въздушна йога. Сертифициран съм да преподавам въздушна йога и ще имам възможността да ви срещна с този нов, но толкова завладяващ стил на йога в залата ни в планината, където ще можете да преживеете истинско усещане за полет на фона на красивата панорама наоколо.

Категории от блога

Избрани статии

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

ИМА ПЕТ ЯМИ. Първата яма е АХИМСА - проява на хармонич ...

2019-11-20

Как да реагираме на злото?

Как да реагираме на злото?

Игнорирайте злото. Някои хора имат морален конфликт с това твърдение. ...

2020-07-01

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Някои хора подценяват йогасаните, а някои ги надценяват, така че нека ...

2019-10-15

Храненето като практика на йога

Храненето като практика на йога

Темата за храненето е ключова за много хора. Особено за тези, които се ...

2020-01-07

Предстоящи събития

ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Вземете си ваканция с йога! Заредете се с енергия и и п ...

7-ми до 9-ти май

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

През цялата година

Йога за начинаещи - живей с радост

Йога за начинаещи - живей с радост

Йога е древна наука и практика за хармонизиране с вътрешната природ ...

от 4-ти май до 20-ти юли