Ателие за йога и медитация

От понеделник до събота - кратка практика

От понеделник до събота - кратка практика

Практикувайте сутрин мантра, асана и пранаяма за двадесет минути, преди закуска. Йога нидра или дълбока релаксация, когато се приберете и десет минути медитация вечер преди сън. Това представлява ежедневието ви на йога практика. Определено можете да намерите това време през деня. Може да нямате един цял час, но можете да разбиете този час на десет минути, петнадесет минути, двадесет минути. Това трябва да се практикува ежедневно, от понеделник до събота. Шаткарми в неделя Неделя е за почивка, но в неделя направете ШАТКАРМА. 

Ако имате възможност, практикувайте КУНДЖАЛ КРИЯ, след като сте научили практиката. Кунджал трябва да се научи под ръководство на опитен инструктор. Не го опитвайте от утре, защото ви казах да го направите, но го научете и вижте дали сте в подходящо състояние на тялото, за да го практикувате или не. 
Ползите от КУНДЖАЛ: Ще почисти стомаха и ще премахне следите и симптомите на киселинност, газове и слуз. Има три доши, които влияят на тялото ви: пита (жлъчка), вата (газ) и кафа (слуз). Когато има дисбаланс в тези доши, се появяват заболявания. Ако обаче можете да поддържате баланса на тези три доши, можете да бъдете свободни от всякакъв вид физически проблем, възникнал от дисбалансите на пита, кафа и вата. Кунджал е това вътрешно почистване на стомаха и хранопровода. Важно е да го практикувате веднъж седмично, за да се детоксикирате. Просто го почистваре веднъж, така че храносмилането да се извърши по правилния начин и вие ще можете да усвоите хранителните вещества от храната правилно, без да създавате друг дисбаланс. 

НЕТИ: След КУНДЖАЛ, практикувайте НЕТИ КРИЯ, почистване на носа. Нети е УНГ практика за уши, нос, гърло и очи. Вдишвате толкова много замърсители и цял ден те се натрупват във вашите синуси и водят до алергии и възпаление на синусите. Времето се отразява и на синусите. Възпалените синуси от своя страна засягат зрението и челната област на мозъка. Можете да изпитате главоболие заради засегнатите синуси. Следователно, за да се поддържа здравето на лицето и главата, нети трябва да се практикува веднъж седмично. Нети изчиства синусите, но в същото време засяга много мънички, чувствителни нерви и тъкани на очите, ушите, носа и гърлото. Докато водата тече през ноздрите, в нервите и тъканите се създава усещане и те се стимулират. Забелязано е, че много видове късогледство могат да бъдат коригирани с нети, тъй като стимулира оптичните нерви. Хората, които не чуват добре, установяват, че след практикуването на нети блоковете се отстраняват и нервите се стимулират, помагайки на слуховия факултет. Синусите се изчистват, така че носът да не е блокиран и да можете да дишате правилно. Челото се стимулира, следователно е добро и при мигрена или различни видове главоболие. Практиката на нети ще ви помогне да контролирате главоболието, болката в очите, болката в ушите, болката в устата, болката в гърлото. Нети е най-добрият лекар по УНГ в света. 

Това е вашата неделна хатха йога практика. 

Това е, което трябва да направите като практика. Заедно с това, има някои неща, които да настройват вашата природа и характер. Какви са нещата, които да прецизираш в себе си? 

"Йога в ежедневието", Свами Ниранджананда Сарасвати

Категории от блога

Избрани статии

От понеделник до събота - кратка практика

От понеделник до събота - кратка практика

Практикувайте сутрин мантра, асана и пранаяма за двадесет минути, пред ...

2020-05-21

Как да реагираме на злото?

Как да реагираме на злото?

Игнорирайте злото. Някои хора имат морален конфликт с това твърдение. ...

2020-07-01

Служетете, обичайте и давайте

Служетете, обичайте и давайте

"Служи, обичай и давай" Това беше една от визиите на Свами Шивананда, ...

2019-12-24

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Значението на йога позите ~ Свами Сатянанда Сарасвати ~

Някои хора подценяват йогасаните, а някои ги надценяват, така че нека ...

2019-10-15

Предстоящи събития

Йога за начинаещи

Йога за начинаещи

Започнете нов по-здрав и по-радостен живот с йога! Напра ...

от 12-ти до 14-ти ноември; от 19-ти до 21-ви ноември; 26-ти до 28-ми ноември

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

месец ноември 2021