Ателие за йога и медитация

Йога- уикенд с Камал Кишор ( Саняси Кармапрем)

Йога- уикенд с Камал Кишор ( Саняси Кармапрем)

 • Имаме удоволствието да ви срещнем с Камал Кишор (Саняси Кармапрем) - роден в Карнал (Харияна) Индия. Той изучава и практикува различни аспекти на йога, тантра и веданта под директното ръководство на Свами Ниранджананда Сарасвати в Bihar School of Yoga, Индия. 

  Самият той споделя за себе си: 
  Роден съм в традиционно семейство на брахмини. Още в ранна детска възраст се появи моят интерес към йога и духовното развитие. Спомням си, как моят баща беше донесъл у дома една книга за йога традицията на Свами Шивананда. Бях на 8 години когато започнах да я разглеждам и силно ме впечатли С течение на времето интересът към йога - като начин на живот растеше. Родителите ми, с техния начин на живот през цялото време поддържаха любовта към йога да гори в мен. Така през 2007г., търсейки гуру, се озовах в Бихарската школа по йога в Мунгир. Там бях приет като ученик на Свами Ниранджанананда Сарасвати. Започнах да посещавам специализиран курс, участвах и в различни програми и събития, организирани от ашрама. Така надградих своите познания по йога и се развих като личност. През 2012г. започнах и обучение за санясин - монах. Моята цел и желанието ми беше да бъда близо до моя гуру и да служа на тази традиция. Ще бъде интересно за всички Вас да узнаете, че в Бихарската школа по йога в Мунгир има много ученици, които са от цял свят. Там се запознах с Анна Павлова (Свами Шрутигяна Сарасвати), която е пренесла тази йога традиция в България. След успешното завършване на курса за санясин живях 6 месеца в Хималаите и там по волята на гуру и Бог реших да посетя други страни. Първо бях Румъния за 15 дни,а след това, през 2017г., дойдох в България да преподавам йога на деца и възрастни в Аюрведична клиника. 

  Саняси Кармапрем ще проведе практиката на хаван и ще ни разкаже повече за начините по които се практикува хаван в традицията на Индия, ще имаме възможността под негово ръководство заедно да практикуваме киртан, ще изнесе йога клас в традицията на Бихарската школа по йога, ще сподели от мъдростта на йогисткото учение, ще ни разкаже за перспективите, които Йога разкрива пред нас в живота.  


  Каним Ви да споделим и преживеем заедно два незабравими дни, да практикуваме и да се насладим на автентична йога и на музика, която Камал Кишор ще изпълни за нас. 

  Очакваме Ви!

 • Форма за записване

  Задължително поле!

  Задължително поле!

  Задължително поле!

  Задължително поле!

Категории от блога

Избрани статии

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

Яма и Нияма. Свами Ниранджанананда за яма и нияма и връзката им с чакрите

ИМА ПЕТ ЯМИ. Първата яма е АХИМСА - проява на хармонич ...

2019-11-20

Екадаши - защо да го спазваме?

Екадаши - защо да го спазваме?

...

2019-06-13

Храненето като практика на йога

Храненето като практика на йога

Темата за храненето е ключова за много хора. Особено за тези, които се ...

2020-01-07

ЙОГА /Статия от Свами Сатянанда/

ЙОГА /Статия от Свами Сатянанда/

Йога не трябва да бъде разглеждана като религия. На нея тряб ...

2019-05-23

Предстоящи събития

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

месец ноември 2021

Йога за начинаещи

Йога за начинаещи

Започнете нов по-здрав и по-радостен живот с йога! Напра ...

от 12-ти до 14-ти ноември; от 19-ти до 21-ви ноември; 26-ти до 28-ми ноември