Ателие за йога и медитация

Наваратри садхана в йога център

Наваратри садхана в йога център

 • «Нека сладката усмивка на богинята Дурга, която е неподражаемата светлина, която осветява космоса, направена от земя и вода, отдалечава цялата наша скръб.»
  (Ганапати Муни, Ума Сахасрам, Глава 38)

  Шакти, Богинята-майка държи ключа към всеобщото изцеление и благополучие. 
  Според мита, демоничните сили в света натрупват власт и подчиняват божествените сили. Така че всички деви се събират и се молят за мукти (освобождаване) от тези демонични сили. Вродената шакти( енергия) на Девите се слива в едно и приема формата на Махашакти, чието име е Дурга. В многобройните си прояви и форми Дурга, създадена от силата и качествата на Девите, се бори срещу демоните и става победител. 

  Деветте дни на поклонение на Шакти символизират практиките на трансформирането на собствените ни самсарски и карми на земната мая/ заблуда. Свързвайки се с по-дълбокия потенциал на Богинята-Майка, ние одухотворяваме живота си, търсейки по-висшето Аз. 32-те имена на Дурга представляват трансформацията на съзнанието от абсурдното (отрицателното) до висшето (трансцеденталното). Те проследяват какво се случва, когато съзнанието се промени и придобие формата на друго по-извисено и по-фино съзнание. По време на Наваратри в продължение на девет дни следващите садханата създават промяна в живота си чрез съгласувани усилия да следват духовна дисциплина. На десетия ден се празнува победата над нисшите сили и утвърждаването на доброто и съзидателното. 

   В уюта на йога-център „Кайлас“, сред чистотата на природата, можете да се посветите на трансформираща практика, да усвоите или утвърдите модела на йогисткия начин на живот и да насочите вниманието си към личното ви усъвършенстване, изпълнявайки специална садхана за дните на Наваратри. 

  В десетте дни ви очакват практики на хатха йога, йога-нидра, мантра йога, киртан, яджна, сатсанг и карма йога. Ще се докоснете до ведическата мъдрост, ще се насладите на прякото общуване с природата, както и на вкусна вегетарианска храна, приготвена с ваше участие. 

  Заявете интерес към предложението ни, опишете възможностите ви да се включите - за целия период или за определени дни, и ние ще ви изпратим подробности по програмата и възможностите за вашето участие в нея.
 • Форма за записване

  Задължително поле!

  Задължително поле!

  Задължително поле!

  Задължително поле!

Категории от блога

Избрани статии

Пет заблуди за практиката на йога

Пет заблуди за практиката на йога

...

2022-06-12

Защо йога за деца?

Защо йога за деца?

Йога (което означава обединение ) е практика на интегриране на всич ...

2019-05-23

Екадаши - защо да го спазваме?

Екадаши - защо да го спазваме?

...

2019-06-13

Преплетените триъгълници: Символът на йога

Преплетените триъгълници: Символът на йога

Йога е навсякъде, дори в страни като Иран и Саудитска Арабия, където е ...

2019-07-23

Предстоящи събития

Йога за начинаещи

Йога за начинаещи

Започнете нов по-здрав и по-радостен живот с йога! Напра ...

от 12-ти до 14-ти ноември; от 19-ти до 21-ви ноември; 26-ти до 28-ми ноември

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

ЗАЯВЕТЕ СВОЯТА ВАКАНЦИЯ С ЙОГА

Мястото е Йога център “КАЙЛАС”,сред красивата природа на ВРАЧ ...

месец ноември 2021